Символи за дрехите

Прилагаме значението на символите:

Разрешено химическо чистене

Препоръчително

гладене

 

Забранено

гладене

 

 

Препоръчителна температура

на пране

Само ръчно пране

 

Забранено

химическо чистене

 

разрешено         забранено          безхлорно

избелване          избелване           избелване

 

        

Разрешено     Забранено

сушене          сушене

 

Забранено пране

(само химическо)

 

 

ВАЖНО:

Да уведомите приемчика за силно замърсени, износени, протрити или скъсани места от облеклото, които изискват по-специално внимание при обработка.

Ако по Вашите дрехи има петна, особено ако са с неясен произход, не се опитвайте да ги отстраните на ръка. Много от тях при контакт с водата се фиксират и след това може и да не е възможно да бъдат почистени. Затова най-напред трябва да се третират по химически начин.

При необходимост да отстраните копчета, апликации и други аксесоари, които са лепени или са разтворими в перхлоретилен - това ще определи приемчикът в ателието. Ако не бъдат отстранени, фирмата не носи отговорност за качеството на услугата.

Да проверите дали химическо чистене е допустимо за Вашата дреха - това трябва да е обозначено на етиката й. При липса на такъв знак почистването се изпълнява без гаранция, като фирмата не носи отговорност за качеството на услугата. Не се опитвайте да перете сака, връхни дрехи и др., защото има опасност да се свият или деформират. Изобщо - всичко, което се съмнявате, че може да се повреди с пране (покривки, калъфи, шалтета) - ползвайте химическо чистене. Почистете зимните дрехи преди да ги приберете за летните месеци. Така по-лесно ще бъдат отстранени замърсяванията по тях, отколкото ако направите това наесен, когато ще ги ползвате отново. Химическата обработка ви гарантира и запазването им от молци.

Ако имате съмнения относно коректността на производителя и верността на обозначенията за пране и почистване на облеклата - в ателието ни за химическо чистене ще Ви посъветват как да се отнасяте с конкретната дреха. На всяка дреха преди да се обработи се правят необходимите тестове на подгъв или резервно парче от същата материя.

Нагоре